Om oss

Kanske borde den här sidan heta ”Om mig”. Men eftersom jag även tar hjälp av andra experter, intressenter och kompetenser inom området så fick det bli ”om oss”. Det spelar ingen roll. Tänkte hursomhelst börja med att berätta lite om mig själv och min bakgrund.

Led av panikångest under flera år
Det viktigaste i mitt bagage för den här sajten är min erfarenhet av panikångest. För knappt sex år sen gick jag, som det heter, ”in i väggen”. Det var också då jag fick min första panikattack. Man kan säga att det var så jag förstod att allting inte stod rätt till (och att det kanske inte var så smart att jobba dygnet runt, alla veckans dagar.)

Det tog mig dryga två år att komma på fötter igen och bli kvitt mina panikattacker.

Jag skäms inte!
Eftersom panikattacker och panikångest är väldigt förknippat med skam så har det känts viktigt att prata öppet om det. Detta är förstås en av anledningen till att botapanikangest.com existerer.

En sak vill jag göra väldigt klart. Jag skäms inte för att jag haft panikångest. Inte heller skäms jag för att jag varit deprimerad och utbränd, eller att jag behövt äta antidepressiva.

Tvärtom ser jag detta som extremt viktiga erfarenheter i mitt liv. Det har lärt mig massor om mig själv och skapat en större förståelse för psykisk ohälsa – och människan – i allmänhet.

Det finns en väg ut
Missförstå mig inte nu. Jag vill definitivt inte hamna där igen. Och jag avskyr allt ”romantiserande” runt självdestruktivitet och ”melankoliska” tillstånd . Att vara deprimerad och/eller att lida av panikångest är en veritabel mardröm. Det höll på att ödelägga hela mitt liv, och under tiden det pågick, var jag länge övertygad om att det inte fanns något hopp.

Men, och detta är viktigt, det finns en väg ut. Tro inget annat. Det går att bota panikångest. Det är jag ett levande bevis på.

Det var också först när jag gjorde upp med källan till min panikångest och tränade bort den som depressionen gav vika. Så var det för mig, och faktum är att så är det i många fall. Det vill säga att det är panikångesten som ger bränsle åt depressionen. Med andra ord: när panikångesten försvinner, följer depressionen med.